Foto: Karin Jansson 2006

Marianne Laimer auf Deutch
Kontakt
Bokningsinformation
Återförsäljare av grafik
Om webbsidan
Copyright

 
 
 

Om Marianne Laimer

Mitt namn är Marianne Laimer. Jag är konstnär och arbetar med ett flertal olika tekniker. I förstahand är jag grafiker och jag arbetar huvudsakligen med färggrafik även om en del svart-vita förekommer i produktionen.

Jag har varit verksam som grafiker sedan 1990 och arbetat specifikt med färggrafik sedan 1996. Efter avslutat 2-årig utbildning vid Gotlands Konstskola återvände jag till Umeå Konstgrafiska Verkstad som var min verksamhetsbas under åren 1990-1997. Från 1999 och fram till flytten till Gotland 1 april 2006 arbetade jag ensam i egen grafikverkstad. Jag har sedan 1996 ställt ut grafik, skulptur och collage både i Sverige och Internationellt (se bifogat CV).

De senaste 10 åren har jag framförallt arbetat med olika typer av djuptryck med Krishna Reddys teorier om viskositetstryck som teknisk förebild och inspiration. Jag har arbetat med traditionella etsningstekniker, men jag arbetar numera uteslutande med Collagrafi. Färggrafiken är viskositetstryckt och består vanligen av en eller flera plåtar. Jag trycker min grafik själv och mina grafiska blad är oftast tryckta i små upplagor som omfattar 3, 5 eller 20 exemplar. Jag strävar efter att arbeta både miljövänligt och med ett minimum av lösningsmedel. Collagrafi blir då den mest naturliga tekniken att arbeta i, då jag har möjlighet att välja miljömärkt kartong och vattenbaserad spackel och lim.
En färggrafikkurs vid Gerlesborgskolan i Bohuslän 1996 med Lea Ahmed som kursledare, gjorde att jag fick upp ögonen ordentligt för teknikens inneboende potential. Sedan dess har jag arbetat med att vidareutveckla och förfina trycktekniken så att jag numera har eliminerat många arbetsmoment och ändå kan uppnå önskat resultat i flerfärg.

Jag arbetar gärna med att färglägga vissa serier av mina grafiska blad med akvarell och gouache för hand. Exempel på detta finner du i utställningsprojektet "Snälla prinsessor?". Jag arbetar även mycket med masker och skulptur. Skulpturerna är relativt små och många är gjorda för att hänga fritt i rummet. Jag blandar gärna material som textil, papper, bivax och gips.

2006 började jag att arbeta med Photoshop och Indesign. Dessa två program är numera mina huvudsakliga verktyg när jag skapar collage och Artist´s Books.
 

Kontakt
Marianne Laimer Molin
Mariehemsvägen 13B 1201
906 54 Umeå
Sverige

E-post: marianne@mariannelaimer.com


Blog: Den skulpturala boken

Återförsäljare av grafik
RAMGALLERIET
FYRA HÖRN
Hornsgatan 156
117 28 Stockholm
Telefon 08-6688485

Konstfrämjandet Skåne
Östergatan 9A
211 25 Malmö
Telefon 040-104260

Om webbsidan
Om du har frågor om eller synpunkter på webbsidan och dess utformning eller om du upptäcker något som inte fungerar som det ska, kontakta då Marianne på e-post  marianne@mariannelaimer.com.

Copyright
Alla bilder på MarianneLaimer.com är copyright Marianne Laimer och får ej användas utan mitt medgivande.